TÜRKİYE KİŞİ BAŞI 120 KG EKMEK
TÜKETİMİ İLE DÜNYADA İLK SIRADA!
Ekşi Mayalı Ekmekler
Yüz yıllardır Anadolu topraklarında yaratılan eşsiz ekmek tariflerini Avrupa’nın ünlü ekmek şeflerinin reçeteleriyle birleştirdik ve sağlığına dikkat edenlerin beğenisine sunduk. Tamamı taş fırında, katkı maddesiz ve tamamen doğal olarak üretilen Buuday ekşi mayalı ekmekler, uzatılmış mayalanma süresiyle ekmeğin lezzetini arttırır ve içerdiği faydalı bakterilerle sağlığımıza katkıda bulunur. Endüstriyel maya kullanılmayan ekmekler, daha düşük kalori oranıyla bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca ekşi maya, ekmeğin tazeliğini uzun süre saklar.
Ekşi Mayalı Köy Ekmeği: Toroslardan özel getirttiğimiz ekşi mayayı Konya yöresinin tam buğday unu ile harmanlıyoruz.
Dinkelberger Ekmek: Fındıksı lezzete sahip ve içindeki üzüm konsantresi nedeniyle uzun süre bayatlamayan, nemli bir ekmektir. Üzüm konsantresi nedeniyle kuvvetli bir anti oksidan etkisi de mevcuttur.
Stollen: Almanların Paskalya ve Noel zamanları için özel pişirdikleri geleneksel çörekleridir. Tatlı Noel Ekmeği olarak da bilinir.
Alman Çavdarı: Avrupa standartlarına uygun olarak en kaliteli tahıl tanelerinden
hazırlanmış çavdarlı ekmektir. %70 oranında çavdar unu içerir.
Ekşi Mayalı Fransız Baget Ekmeği: Fransa’dan getirttiğimiz orijinal 1500 yıllık ekşi maya ile beyaz undan hazırlanan Ekşi Mayalı Baget Ekmeği, ancak Paris’te butik artisan fırınlarda bulabileceğiniz bagetlerin lezzetini sizlere sunar.
Dinkel Ekmeği: Dinkel, maden devrinden kalma bir tahıldır. 5000 yıl önce Asya’da kendiliğinden yetişen buğdayın atası, ilk ve vahşi şekli olarak bilinir. 1960’lı yıllardan sonra yapılan araştırmalarda dinkelin normal buğdaya göre vitamin ve mineral bakımından daha zengin, kalori bakımından daha fakir olduğu görülmüştür. Günümüzde Alplerin eteklerinde doğal koşullarda yetişen dinkel, Avrupa’da trend olmuş ve yoğun bir şekilde tüketilmeye başlanmıştır.